Zadzwoń i zamów

Pomoc, zamówienia, rabaty
tel. +48 698 001 023

Polub nasz Fanpage- wysyłka GRATIS

Bestsellery
Szampon zagęszczający włosy
Szampon zagęszczający włosy

149,00 zł

szt.
Kolagen Colvita 120
Kolagen Colvita 120

407,00 zł

szt.
Witamina C-olway
Witamina C-olway

137,00 zł

szt.
Collup
Collup

199,00 zł

szt.
Odżywka zagęszczająca włosy
Odżywka zagęszczająca włosy

149,00 zł

szt.
LunaCol
LunaCol

267,00 zł

szt.
Pasta do zębów z kolagenem
Pasta do zębów z kolagenem

39,00 zł

szt.
Kolagen Colvita 60
Kolagen Colvita 60

207,00 zł

szt.
Kolagenowy żel do mycia
Kolagenowy żel do mycia

137,00 zł

szt.
Colaceum
Colaceum

79,00 zł

Eliksir dr Słonia
Eliksir dr Słonia

119,00 zł

szt.
BabyCol
BabyCol

109,00 zł

szt.
Aktualności Colway
Listopad w Colway 2023

Tradycyjnie jak co roku w listopadzie, firma Colway ogłosiła promocję na swoje suplementy i kolagenowe kosmetyki. Można uzyskać rabat 42% liczony od cen detalicznych widocznych w sklepie plus paczkę produktów do zakupionego pakietu o wartości 2008 pln. Niestety w tym trudnym roku nie udało się ich zagwarantować GRATIS jak to było dotychczas i dodatkowe produkty kosztują tylko 197 pln. Oferta dotyczy produktów Colway bez produktów Colway International. Produkty Colway to produkty, które jako producenta mają wpis Colway.

PAKIET LISTOPADOWY 
Tak jak było w latach ubiegłych zgodnie z tradycją głównym warunkiem promocji jest dokonanie jednorazowego zakupu produktów za sumę 5200 pkt czyli zakup 3469,15 zł + VAT . Zamówienie liczone jest już z rabatem 42%. Do pakietu można dołożyć "GRATISY" w cenie 197 pln na sumę liczoną w cenach detalicznych 2008 pln.

Sklep Prokonsumencki

Well Being Shake

Dostępność: wycofany z oferty
Cena: 199,00 zł 199.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Well Being Shake to zdrowy koktajl odżywczy będący alternatywą pełnowartościowego posiłeku, który zawiera wiele wartościowych składników odżywczych. Przyrządzisz go szybko i łatwo gdziekolwiek jesteś – w pracy, w szkole, na siłowni, w podróży. Uzupełnisz nim swoją dietę o te składniki, których często brak w pożywieniu z różnych przyczyn:

  • Z powodu sezonowości niektórych owoców i warzyw (jarmuż, arbuz).
  • Przez niedostępność owoców egzotycznych, trudnych do transportu (marakuja, acai).
  • Ze względu na upodobania smakowe (zielona herbata, zielona kawa, jarmuż, brokuły, szpinak).
  • Przez brak wiedzy jak smacznie przyrządzać je w swojej kuchni (goji, jarmuż, zielona kawa). 

Well Being shake oparty jest na czystym izolacie białka sojowego (bezpieczny i zdrowy). Jest pełnowartościowym posiłkiem złożonym z liofilizowanych ekstraktów z 14 warzyw i owoców. Liofilizacja uznawana jest dziś za najlepszą metodę konserwacji żywności, dzięki której zachowuje ona swój naturalny smak, zapach, kolor, wartości odżywcze i wyklucza używanie konserwantów. Składniki naszego shake’a zostały z wielką uwagą specjalnie wyselekcjonowane i dobrane ze względu na potrzeby metaboliczne organizmu człowieka.
Dla kogo?

  • dla każdego dorosłego – posiłki zawierające dużą ilość białka napędzają nasze organizmy i sprawiają, że dłużej czujemy się najedzeni. Białko zapewnia lepszą regenerację organizmu, a aminokwasy, które zawiera, przyczyniają się do poprawy wyglądu włosów, skóry i paznokci.
  • dla osób odchudzających się – zbilansowany posiłek o niskim indeksie glikemicznym i niewielkiej liczbie kalorii, co jest ważne jeśli chcemy pozbyć się dodatkowych kilogramów.
  • dla osób trenujących sport – do spożywania po treningach, przyśpiesza regenerację mięśni i redukcję tkanki tłuszczowej
  • dla osób zapracowanych – to zdrowa, smaczna alternatywa dla tradycyjnego posiłku i często wybieranych niezdrowych przekąsek (fast food, batoniki, chipsy).

Składniki

Ekstrakt z borówki – rdzenni Amerykanie odkryli lecznicze właściwości borówki, czyli czarnej jagody. Przygotowywali z niej przetwory i koncentraty, a także stosowali jako panaceum. W średniowieczu w Europie stosowano ją do leczenia zatruć, a nawet tyfusu. W czasie II Wojny Światowej stwierdzono, że owoce borówki mają wpływ na naczynia krwionośne i znaczenie w oftalmologii, czego doświadczyli wojenni piloci. Lotnicy, którzy spożywali w ramach prowiantu dżem z owoców jagody, lepiej widzieli po zmroku. Borówki to źródło substancji odżywczych niezbędnych naszemu organizmowi – są bogate w antocyjany, garbniki, resweratrol i błonnik, witaminę A, C, B₁, B₂, B₃ (PP), kwas foliowy, żelazo, potas, magnez, cynk, mangan, chrom. Szczególnie warto zwrócić uwagę na dużą zawartość antocyjanów – silnych przeciwutleniaczy.
Malina (40% kwas elagowy) – prozdrowotne działanie malin znane jest od czasów starożytnych. Maliny zawierają cukry proste, kwasy organiczne, w tym kwasy fenolowe i olejki eteryczne o właściwościach rozgrzewających i antyseptycznych. Są bogatym źródłem związków śluzowych, pektyn, antocyjanów, witamin, makro- i mikroelementów oraz substancji mineralnych. Dzięki zawartości potasu maliny wspierają pracę serca, zawartość żelaza i fosforu wpływa korzystnie na poziom czerwonych krwinek, a magnez regeneruje układ nerwowy. W medycynie ludowej używano ich od wieków, jednak dopiero w ostatnich latach potwierdzono zdrowotne działanie zawartego w malinach kwasu elagowego – prostego fenolu, nad którym naukowcy prowadzą badania w związku z właściwościami przeciwnowotworowymi, przeciwwirusowymi. Owoce malin stanowią bogate źródło związków o właściwościach przeciwutleniających, w postaci: polifenoli (kwasów fenolowych, flawonidów wraz z antocyjanami), witaminy – A, C oraz tokoferoli, karotenoidów, kwasów organicznych, wapnia, selenu i wielu innych. Są też źródłem makro- i mikroelementów w tym potasu, magnezu, cynku, miedzi, manganu i żelaza. Zawarty w nich błonnik (7%), pektyny i substancje śluzowe, wpływają korzystnie na pracę układu pokarmowego.
Jagody acai – ten rosnący w lasach deszczowych owoc uznawany jest przez mieszkańców brazylijskiej Amazonii za składnik niezbędny do utrzymania zdrowia i witalności. Mówi się również, że acai to sekret długowieczności rdzennych mieszkańców Brazylii. Owoce acai zawierają kwasy tłuszczowe, mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz białka, w tym 19 aminokwasów egzogennych. Zawierają też witaminy rozpuszczalne w tłuszczach A i E, witaminy z grupy B i przeciwutleniacze. Badania naukowców skupiają się na potencjale antyoksydacyjnym polifenoli zawartych w acai. Każda komórka ludzkiego ciała musi odpierać codziennie około 10000 ataków ze strony reaktywnych form tlenu zwanych wolnymi rodnikami. Postępujące zniszczenia w całym ustroju przez ciągłe ataki biochemiczne wolnych rodników zostały gruntownie udokumentowane licznymi badaniami. Dowody naukowe pokazują, że polifenole w jagodach o właściwościach antyoksydacyjnych przeciwdziałają wielu chorobom zwyrodnieniowym od nowotworów i miażdżycy po zaburzenia kontroli glukozy we krwi i gospodarki lipidowej. Jednak dopiero od niedawna publikowane są dowody naukowe potwierdzające silne właściwości antyoksydacyjnych jagód acai.
Jagody Goji – to owoce kolcowoju tybetańskiego (Lycium barbarum), który pochodzi z Chin. Rośnie w tybetańskich dolinach na terenach nieskażonych zanieczyszczeniami przemysłowymi. Pierwsze zapisy dotyczące jego wykorzystania w medycynie naturalnej pochodzą sprzed 2300 lat. Obecnie badania potwierdzają ich wysoką zawartość odżywczą oraz właściwości prozdrowotne. Są one źródłem białka (18 aminokwasów), węglowodanów oraz 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega 6, odpowiedzialnych za wytwarzanie hormonów, pracę mózgu i systemu nerwowego. Ponadto owoce goji są źródłem witamin (B1, B2, B6 oraz E) i składników mineralnych. Dzięki dużej zawartości 5 karotenoidów wpływa korzystnie na wzrok.
Owocu granatu – jest bogatym źródłem witamin A, C, E i B oraz substancji mineralnych, takich jak wapń, krzem, żelazo, potas i jod. Zawiera również błonnik, kwasy organiczne oraz białko. Posiada właściwości antyoksydacyjne, w medycynie ludowej owoce granatu stosowane były w leczeniu chorób serca, chronią naczynia krwionośne, prostatę, poprawiają samopoczucie, odmładzają i dodają sił witalnych. Granaty zawierają duże ilości kwasów organicznych, białka oraz witaminy i minerały. Owoce granatu to źródło kwasu punikowego (omega 5), wykazującego działanie przeciwstarzeniowe, przeciwzapalne i przeciwobrzękowe. Owoc granatu, oprócz ogromnej ilości antyoksydantów jest jednym z głównych źródeł związku zwanego kwasem elagowym. Kwas elagolowy zawarty w granacie to silny przeciwutleniacz – wzmacnia ściany komórek skóry, co wpływa na zwiększenie jej odporności i chroni przed działaniem wolnych rodników.
Brokuł – uważany jest za warzywo o dużych właściwościach odżywczych i zdrowotnych, zawiera witaminy i mikro- oraz makroelementy, takie jak witamina C , β-karoten, witaminy z grupy B, wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas. Brokuły są niskokaloryczne, zawierają białko oraz błonnik, który wspiera trawienie i daje nam poczucie sytości. Badania wykazują, iż brokuł posiada również aktyw-ność przeciwnowotworową oraz działanie antyoksydacyjne.
Jarmuż – to doskonałe źródło wit. K, A, C, B6, wapnia, potasu, miedzi i manganu, ponadto posiada w swoim składzie błonnik, tiaminę, ryboflawinę, folian, żelazo, magnez i fosfor. Jarmuż ma korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Duża zawartość wapnia i magnezu w jarmużu pomaga budo-wać kości i chronić przed zwyrodnieniami. Zawiera błonnik poprawiający trawienie oraz karotenoidy (beta karoten, luteinę, zeaksantynę) – przeciwutleniacze, które spowalniają procesy oksydacyjne, co przyczynia się do zapobiegania rozwojowi chorób nowotworowych. Jarmuż zawiera dużą ilość karotenoidów (o kolorze żółtym, pomarańczowym i czerwonym) maskowanych przez zielony barwnik chlorofil. Ma on działanie przeciwutleniające i wspomaga procesy oczyszczania organizmu ze związków toksycznych.
Szpinak – dzięki zawartości beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny – znanych przeciwutleniaczy – chroni on komórki organizmu przed miażdżycą i wskazany jest w diecie antynowotworowej. Szpinak polecany jest osobom żyjącym w stresie, gdyż jest on źródłem magnezu, który ma duży wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego. Zdecydowanie obniża podatność na stres, wykazuje właściwości uspokajające. Zapobiega bólom i zawrotom głowy. Liście szpinaku zawierają dużo obniżające-go ciśnienie potasu. Współdziałanie potasu i magnezu reguluje pracę serca. Szpinak jest bogaty w witaminę K odgrywającą ważną rolę w krzepnięciu krwi, witaminy z grupy B obniżające cholesterol oraz istotną dla opóźnienia procesów starzenia witaminę E.
Ekstrakt z liści zielonej herbaty – zielona herbata znana jest w Chinach i w Japonii od tysięcy lat jako napój o wielkiej mocy. To silny antyoksydant, który wspiera układ odpornościowy i przeciwdziała skutkom starzenia się organizmu. Zielona herbata charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością polifenoli. Są to związki organiczne, które wykazują silne działanie antyoksydacyjne wiążące wolne rodniki, które mają niekorzystny wpływ na organizm – przyspieszają procesy starzenia. Właściwości te pomagają redukować i opóźniać oznaki starzenia się organizmu, wspierając jednocześnie jego witalność. Zielona herbata wspomaga pracę układu krwionośnego, pomaga zapobiegać niszczeniu komórek, wspomaga odporność. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu w Birmingham wykazały, że wyciąg z zielonej herbaty znacznie wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej podczas spoczynku. Znakomicie wpływa na organizm przy walce z nadwagą i otyłością.
Ekstrakt z owocu jabłka – zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, beta karoten, E, K, pektyny, kwercetyny, antyoksydanty i minerały. Jabłka (dodane do codziennej diety) wykazują działanie prozdrowotne. Dzięki zawartości pektyn hamują wchłanianie się tłuszczu w jelicie cienkim i pomagają obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi. Dzięki antyoksydantom, witaminie A i witaminie E mają dobry wpływ na naszą skórę – spowalniają procesy starzenia się, poprawiają jej koloryt oraz ukrwienie. Witamina C oraz cynk wspomagają pracę układu immunologicznego. Duża zawartość błonnika sprawia, iż jabłka zalecane są podczas kuracji odchudzających, wypełniają nam żołądek i redukują apetyt.
Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy – to jedno z najlepszych na świecie źródeł witaminy C, a także polifenoli, antocyjanów i silnych antyoksydantów, witamin z grupy B oraz minerałów takich jak fosfor, żelazo, sód i selen. Gorzkie pomarańcze zawierają również kwas foliowy, który potrzebny jest do prawidłowej pracy mózgu, magnez regulujący ciśnienie krwi, potas podtrzymujący zdrowy układ krążenia i równowagę elektrolitową.
Ekstrakt z owocu mango. Mango to owoc pochodzący z Indii. Jest tam nazywany Owocem Bogów. W niektórych częściach Indii mango w pewnych porach roku stanowi główne (lub jedyne!) pożywienie biednej ludności. Ze względu na duże wartości odżywcze tego owocu – zawiera około 17% węglowodanów – jest dobrym źródłem soli mineralnych i witamin, szczególnie A i C (której ma dwa razy więcej niż owoce cytrusowe). Mango uważane jest też za jedno z bogatszych źródeł miedzi, biorącej udział w produkcji czerwonych krwinek i błonnika, który obniża poziom cholesterolu we krwi.
Ekstrakt z owocu marakuja – (inaczej passiflora) to aromatyczny owoc rosnący w klimacie pod-zwrotnikowym. Owoce marakui zawierają b-karoten, witaminę C, niacynę, potas, wapń, żelazo oraz błonnik. Badania nad właściwościami zdrowotnymi trwają już około 100 lat. Wykazano, iż za prozdrowotne działanie owoców marakui odpowiedzialne są związki należące do trzech grup: alkaloidów, glikozydów i flawonoidów. Badania potwierdziły także właściwości przeciwzapalne, przeciwskurczowe, uspokajające.
Ekstrakt z owocu arbuza. Arbuz to pyszny owoc pochodzący ze środkowych i południowych rejonów Afryki, gdzie rośnie dziko. W medycynie ludowej był lekarstwem stosowanym na podagrę, podrażnienia wątroby oraz trudności z wydaleniem moczu. W miąższu arbuza znajduje się ok. 92% wody, węglowodany i błonnik pokarmowy. Zawiera: witaminę A (beta-karoten) i witaminę C, w mniejszym stopniu: B1, B2, B5 i B6 oraz minerały: magnez, fosfor, potas, miedź i mangan. Arbuz to źródło likopenu i glutationu, cennych przeciwutleniaczy oraz cytruliny stymulującej odporność. Dzięki dużej zawartości wody arbuz działa moczopędnie i oczyszcza organizm z toksyn.
Izolat białka sojowego
Błonnik pszenny (gluten free) – oczyszczony z glutenu, wolny od wszelkich alergenów i GMO. Jest on najskuteczniejszy w usuwaniu szkodliwych złogów jelitowych z organizmu. Wśród różnych rodzajów błonnika ten charakteryzuje się najwyższą absorpcją wody, a więc nadaje odpowiednią gęstość i masę końcowemu produktowi.

Twoje korzyści

  • koktajl odżywczy oparty na czystym izolacie białka sojowego
  • pełnowartościowy posiłek złożony z liofilizowanych ekstraktów z 14 warzyw i owoców
  • koktajl nie zawiera glutenu, laktozy, sztucznych barwników i GMO, 100% dla wegan
  • specjalnie wyselekcjonowane i dobrane składniki ze względu na potrzeby metaboliczne naszego organizm

Stosowanie

Zalecany dzienne spozycie: 30 g koktajlu (3 miarki) zmieszaj energicznie z 200 ml wody*. Tak przygotowana porcja to pełnowartościowy, zdrowy posiłek, który ma tylko 66 kcal.
*wodę możemy zastąpić mlekiem, mlekiem roślinnym, jogurtem. Możemy też dodać ulubiony, zmiksowany owoc.
Możesz spróbować Well Being Shake wykorzystując wiele pomysłów:
• 30g Well Being Shake (3 miarki) + pół banana + 200 ml wody
• 30g Well Being Shake (3 miarki) + pół banana + pół kiwi + 200 ml wody
• Well Being Shake (3 miarki) + 200 ml jogurtu naturalnego + Twoje ulubione owoce
W porcji produktu znajduje się 0,5 g cukrów, 13,95 g białka i 0,73 g tłuszczów. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. 
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej w zamkniętym oryginalnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić od światła.
Ostrzeżenia: Produkt przeznaczony osób dorosłych. Ponieważ nie przeprowadzono badań na kobietach w ciąży nie należy stosować preparatu w okresie ciąży i laktacji lub skontaktować się z lekarzem. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby. Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości.  

Koktajl odżywczy Well Being Shake - prezentacja

Skład

Składniki: Izolat białka sojowego 90%, odtłuszczone kakao holenderskie, błonnik pszenny, glukoza, ekstrakt z jagody acai (25% kwas fenolowy, 1% antocyjaniny), aromat waniliowo-śmietankowy, suchy ekstrakt z jagody goji (20% polisacharydy), suchy ekstrakt z owocu granatu (40% kwas elagowy), ekstrakt 4:1 ze szpinaku, ekstrakt 4:1 z liści zielonej herbaty, ekstrakt z gorzkiej pomarańczy (40% witaminy C, 0,25% synefryny), ekstrakt z jagód zielonej kawy (10% kwasów chlorogenowych), ekstrakt 10:1 z owocu mango, ekstrakt 4:1 z owocu marakuja, ekstrakt z owocu maliny (40% kwas elagowy, 0,7% antocyjaniny), ekstrakt z borówki czarnej (standaryzowany na 25% proantocyjanów), ekstrakt z brokułu (10% indol3karbinol), ekstrakt z jarmużu (2% luteiny), suchy ekstrakt z owocu jabłka 4:1, ekstrakt z owocu arbuza (1000 ppm likopen), sukraloza.

Produkty powiązane

Newsletter
Podaj swój adres e-mail i odbierz stały rabat 10% na produkty Colway.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl